Prens Harry ve Meghan Markle'ın popüleritesi düştü

Prens Harry ve Meghan Markle'ın popüleritesi düştü
İngiltere ve ABD'de yapılan anketler, Prens Harry ve eşi Meghan Markle'e olumlu bakanların, olumsuz bakanlardan daha az olduğunu ortaya koydu. Oprah Winfrey ile yaptıkları röportaj da çiftin popülerliğini azaltmış,

ABD ve İngiltere'de yapılan anketlerde, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in torunu Prens Harry ve eşi Sussex Düşesi Meghan Markle'ın popülaritesinin azaldığı belirlendi.

YouGov US ve The Economist tarafından ABD'de yapılan ankette, çiftin, ünlü televizyon sunucusu Oprah Winfrey'e verdikleri röportajın yayınlanmasından bu yana geçen iki hafta içinde popülaritesinin düştüğü tespit edildi.

Ankete katılan 1.400 kişiden yüzde 54'ü, Prens Harry hakkında çok ya da biraz olumlu görüşleri olduğunu söylerken, yüzde 26'sı çok ya da biraz olumsuz görüş bildirdi. Katılımcıların yüzde 48'i karısı Meghan hakkında çok ya da biraz olumlu bir görüşe sahip olduğunu, yüzde 33'ü ise çok ya da biraz olumsuz bir görüşe sahip olduğunu belirtti.
Bu oranlar, röportajın yayınlanmasından üç hafta öncesine göre Harry ve Meghan'a olan desteğin 10 puandan fazla düştüğünü gösterdi.

İngiltere'de yapılan ankette ise halkın yüzde 45'inin Prens Harry hakkında olumlu bir görüşe sahip olduğu, yüzde 48'in ise olumsuz gördüğü kaydedildi. İngiliz halkının yüzde 31'inin Meghan Markle'a olumlu, yüzde 58'inin de olumsuz baktığı belirlendi.

İngiltere'de 1952'den bu yana tahttın sahibi olan 94 yaşındaki Kraliçe II. Elizabeth ise hala oldukça popüler. Geçen hafta yapılan bir ankette, insanların yalnızca yüzde 17'sinin ülkenin monarşi olmadan daha iyi durumda olacağına inandığını ortaya çıkardı.

Prens Harry ve eşi Meghan Markle, olay yaratan röportajda, kraliyet ailesinin bir üyesinin, doğmamış oğulları Archie'nin ten renginin “ne kadar koyu” olacağından endişe duyduğunu söylemişti.

Markle ayrıca, Birleşik Krallık'ta bir kraliyet ailesi üyesi olarak görev yaptığı sürece zihinsel sağlık sorunları yaşadığını ancak yardım talebinde bulunmasına rağmen Buckingham Sarayı yetkililerinden hiçbir destek alamadığını belirtmişti.

(Ajans Bizim)

Yaşam