Prens Philip'in cenazesine kimler katılacak?

Prens Philip'in cenazesine kimler katılacak?
İngiltere’deki mevcut Covid-19 önlemleri çerçevesinde rahip ile birlikte yalnızca 30 kişinin Edinburg Dükü Philip’in cenaze törenine katılmasına izin verilecek.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’i, sevgili eşi Prens Philip’in cenaze törenine kimlerin katılması gerektiğini belirlemek gibi zorlu bir görev bekliyor. 

Independent gazetesinin haberine göre, İngiltere’deki mevcut Covid-19 önlemleri çerçevesinde rahip ile birlikte yalnızca 30 kişinin Edinburg Dükü Philip’in cenaze törenine katılmasına izin verilecek.

St George Kilisesinde düzenlenecek törene aslında 800 kişinin davet edilmesi planlanırken, şimdi toplantılara getirilen sıkı sayı sınırlamasına dikkat edilmesi gerekecek.

Kraliçenin 4 çocuğu ve eşleri, Prens Charles ile Cornwall Düşesi Camilla, Prens Anne ile Sir Timothy Laurence, Prens Andrew ve Prens Edward ile Wessex Kontesi şüphesiz törendeki yerlerini alacaklar. Listede Kraliçe ve Philip’in 8 torunu, Prens William, Prens Harry, Peter Phillips, Zara Tindall, Prenses Beatrice, Prenses Eugenie, Lady Louise Windsor ve James, Viscount Severn de var. 

Prens William’ın eşi, Cambridge Düşesi Kate’in bir sonraki kraliçe olarak  törene katılması bekleniyor.

Diğer torunların eşleri Mike Tindall, Jack Brooksbank ve Edoardo Mapelli Mozzi’nin, eşlerine eşlik etmek üzere törene katılabilecekleri düşünülüyor, ancak Kraliçe’nin onların yerine diğer akrabaları tercih  etme olasılığı bulunuyor.

Harry'nin ABD'den gelmesi beklenirken, ikinci çocuğuna hamile olan eşi Meghan, doktorunun tavsiyesi üzerine Kaliforniya'da kalacak. Meghan’ın, adını açıklamadıkları bir kraliyet mensubunu ırkçılıkla suçladıkları bomba Oprah Winfrey röportajından dolayı törene her halükarda katılmayacağı düşünülüyordu. Bu arada Harry’nin, cenaze törenine katılmasının, kraliyet ailesiyle aralarındaki gerginliğin giderilmesine vesile olacağı dile getiriliyor.

Kraliçenin törene muhtemelen kuzenleri ve onların eşleri olan Prenses Alexandra, Gloucester Dük ve Düşesi, Kent Dük ve Düşesi ve Kent Prensi ve Prensesi Michael’ı davet edecek. 

Kraliçenin, çok yakın olduğu, ölen kızkardeşi Prenses Margaret’ın çocukları olan yeğenleri Snowdon Kontu ve Lady Sarah Chatto’yu da yanı başında görmek isteyeceği söyleniyor.

Kraliçe ve Philip’in sayıları 10’u bulan torunlarının çocuklarının 10 yaşının altında ve çok küçük oldukları için törene katılmaları istenmiyor. 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bir aile üyesine daha yer açmak için törene katılmayacağını açıkladı. Johnson’dan boşalan yeri Philip’in askerlik dönemi anısına saygı çerçevesinde İngiltere Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Tony Radakin’in dolduracağı tahmin ediliyor.

Kraliçe. ayrıca, kraliyet ailesinin siyah giyinerek saray yasına girip girmeyeceğine ya da daha kısa süren aile yası tutulup tutulmayacağına karar verecek. 

Dünya