Prens Philip'in mirası kime kalacak?

Prens Philip'in mirası kime kalacak?
İngiltere Kraliyet ailesinde miras genellikle aile içinde kalıyor ve bir sonraki nesle aktarılıyor. Prens Philip'in serveti 10-30 milyon pound arasında tahmin ediliyor.

Sarayda Kraliçe 2. Elizabeth’in yanında geçen uzun ömrü sırasında azımsanmayacak bir servet edinen Prens Philip’in mirası kime kalacak?

İnternet sitesi inews’de yayımlanan habere göre, Prens Philip’in serveti 10 ile 30 milyon pound arasında hesaplanıyor. Prens Philip’in servetinin kabaca çeşitli hediyelerden, gelirlerinden, hayatı boyunca topladığı sanat eserlerinden oluştuğu tahmin ediliyor.

inews’e göre, mirasın doğrudan Kraliçe’nin hesabına geçirilecek. Bu şekilde, Kraliçe, mirasın veraset ve intikal vergilerinden de muaf olabilecek. İlgili yasa, “hükümdardan hükümdara” ya da ''hükümdarın eşinden hükmeden hükümdara” bağış yapılmasını vergiden muaf tutuyor. Bu yasanın amacı, “kraliyet ailesinin zenginliğinin erozyona uğramasını önlemek”.

Kraliçe 2. Elizabeth, 2002 yılından ölen annesi Ana Kraliçe’nin yaklaşık 70 milyon pound tutarındaki servetinin büyük bir bölümünü bu şekilde üzerine alarak yasadan yararlanmıştı. Bu vergi muafiyeti başka koşullarda yapılan miras transferinde uygulanmıyor. 

Prens Philip’in servetinden bir bölümü hayır kurumlarına bırakmış olabileceği ihtimali pek kabul görmüyor. inews’ün görüşlerine başvurduğu konunun uzmanı David McClure, “Prens Philip sağlığında o kadar çok hayır kurumunun başkanlığını yapmıştı ki kime ne vermekle başlayacağını ve nerede duracağını kestirmek mümkün değil” dedi. 

Yakın zamanda Windsor Sarayı’nın finans işleri konusunda bir kitap yayımlamış olan McClure, “Kraliyet ailesi, mirası ailede tutmayı tercih eder ve bir sonraki nesle devretmek bir gelenektir” diye ekledi. 99 yaşında ölen Prens Philip, sağlığında 800 kadar hayır kurumunda başkanlık yapmıştı.

Prens Philip’in mirasının Kraliçe’ye kalması ve onun servetini 350 milyon pounda çıkarması bekleniyor.

Kraliçe’nin serveti de çeşitli sanat koleksiyonlarından, Balmoral şatosu, Sandringhan sarayı gibi göz kamaştırıcı taşınmazlardan, borsadaki hisselerden ve lüks mahallelerde ofis binalarından oluşuyor.

Mirasın büyük bölümü, daha sonra vergiden muaf olarak Kraliçe’den oğlu Prens Charles’a kalacak. (AJANSBİZİM)

Dünya