Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Hatay ve Adana açıklaması: Artçı deprem 6,2 büyüklüğüne çıkabilir

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Hatay ve Adana açıklaması: Artçı deprem 6,2 büyüklüğüne çıkabilir
Prof. Dr. Ahmet Ercan, Hatay Kırıkhan'da meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depremden sonra artçıların bir süre daha devam edeceğini açıkladı....

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Kandilli Rasathanesi, depremin büyüklüğünü 4.9 olarak açıklamıştı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan depreme ilişkin önceki depremlerin artçı olduğunu kaydetti. Ercan orta ve ağır hasrlı binalara girilmemesi gerektiğini söyledi.

Ercan açıklamasında "Hatay-Kırıkhan-Taşoluk’ta 9 Kasım 2023 05.32’de M4,9 büyüklüğünde, Doğu Anadolu Kırığının Hatay kolunda olan 14 km derindeki deprem, önceki depremlerin artçısıdır. Bu tür artçılar ne yazık ki bir kaç yıl sürmesi beklenir. Orta ya da ağır yaralı yapılara asla girilmemeli." dedi.

Bir takipçisinin "Hocam depremi İskenderun'da yaşadık. Peki bu artçı depremlerden daha büyük bir deprem ihtimali var mı?" sorusuna "M6,2’ye çıkabilir" derken "Adana ili için öngörünüz nedir ivedi bir tehlike var mı?" sorusuna "Sanmam" yanıtı verdi. (Kısa Dalga)

Gündem