Prof. Dr. Aziz Çelik: ENAG'a soru sordum, eleştirdim, engellendim

Prof. Dr. Aziz Çelik: ENAG'a soru sordum, eleştirdim, engellendim
Prof. Dr. Aziz Çelik, "Sorularım üzerine hem ENAG kurumsal hesabı hem de ENAG kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy'un kişisel hesabı tarafından engellendim. Bu oldukça tuhaf! Gönderimde hakaret yok. Kişilik haklarına saldırı yok. Edep dışı bir unsur yok. Sadece eleştiri, soru ve veri talebi var" dedi.

Prof. Dr. Aziz Çelik, X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) tarafından da, ENAG kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy tarafından da engellendiğini duyurdu.

Aziz Çelik, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Enflasyon gibi hayati bir konuda çalışma yapan ENAG'a pek çok insanın aklında olan aşağıdaki gönderimde yer alan soruları sordum. Gördüğüm eksikleri yazdım. Sorular sordum ve detaylı veri istedim. Aldığım yanıt: Engellendin! Sorularım üzerine hem ENAG kurumsal hesabı hem de ENAG kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy'un kişisel hesabı tarafından engellendim. Bu oldukça tuhaf! Gönderimde hakaret yok. Kişilik haklarına saldırı yok. Edep dışı bir unsur yok. Sadece eleştiri, soru ve veri talebi var. Kamusal veri ve bilgi üretme iddiasında olanlar soruya ve eleştiriye katlanmak zorundadır. Bu nasıl bir tahammülsüzlüktür? Yıllardır kamusal veri üreten kurumlarını, @tuikbilgi, @sgksosyalmedya ve @TurkiyeIsKurumu'nu yerden yere vururum. Veriler konusunda sert eleştirilerde bulunurum. Veri talepleri konusunda davalık olurum. Aynı şekilde bu kurumların yetkililerini de eleştiririm. Şu ana kadar hiç biri tarafından engellenmedim. Ancak alternatif kamusal veri üretme iddiasında olan bir grup ve onun kurucusu veri ve ayrıntılı bilgi talebim karşısında engellemeyi seçti. Dün susturulmak istendiğinde ENAG'a ve Prof. Dr. Veysel Ulusoy'a destek verdiğim gibi bugün de gerektiğinde eleştireceğim ve sorularımı soracağım. İster resmi olsun ister bağımsız olsun kamusal bilgi ve veri üreten herkese, her kuruma soru sormaya ve verilerinden şüphe etmeye devam edeceğim. Bilimle ve sosyal meselelerle uğraşanlar Tevfik Fikret'in o müthiş dizesini akıllarından hiç çıkarmamalı. Fikret'in Tarih-i Kadim şirindeki 'şüphe, bir nûra doğru koşmakdır' dizesi gibi bilimsel araştırma için de soru ve şüphe olmazsa olmazdır."

(Kısa Dalga)

Ekonomi