Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu artçı deprem açıklaması: Bir, iki artış görülse de genel eğilim azalma yönünde olacaktır

Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu artçı deprem açıklaması: Bir, iki artış görülse de genel eğilim azalma yönünde olacaktır
Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu artçıların yoğunluğu için aşağı doğru eğimde yorumu yaptı...

Türkiye'yi yasa boğan 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremlerden sonra uzmanlardan artçı depremler üzerine değerlendirmeler devam ediyor.

Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener "6 Şubat 2023 depremlerinin ardından, 4 Eylül 2023 saat 03:00 itibarıyla bölgede toplam 38022 adet deprem çözümü yapılmıştır. Bölgede olan deprem sayısı günlük ortalama 50 seviyelerine geriledi" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu Özener'in paylaştığı grafiği yorumlayarak "Artçılardaki sönümleme devam ediyor. Son 1 haftada artçılar en düşük seviyesine gelmiş durumda. Bundan sonra arada belki bir iki artış görülse de genel eğilim azalma yönünde olacaktır" görüşünü dile getirdi. (Kısa Dalga)

Gündem