Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu'ndan Adana depremine ilişkin ilk açıklama: Kuvvetle muhtemeldir ki artçıları olacaktır

Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu'ndan Adana depremine ilişkin ilk açıklama: Kuvvetle muhtemeldir ki artçıları olacaktır
Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu Adana Kozan'da meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremine ilişkin açıklamada bulundu. Gökçeoğlu "Bölgede çok sayıda küçük fay mevcut. Bunlardan biri üzerinde oluşan bir deprem ve kuvvetle muhtemeldir ki artçıları olacaktır" dedi.

Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremlerden sonra bölgede yeni depremler olmaya devam ediyor.

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre Adana'da 7 dakika arayla 5,5 ve 3.0 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu depreme ilişkin "İnşallah hasar yoktur. Ancak 6 Şubatta hasar görmüş yapılarda ciddi sonuçları olabilir. Lütfen hasarlı yapılardan uzak durun." açıklamasında bulundu.

Gökçeoğlu ayrıca "Depremin merkez üssü bunun bağımsız olduğunu gösteriyor. Bölgede çok sayıda küçük fay mevcut. Bunlardan biri üzerinde oluşan bir deprem ve kuvvetle muhtemeldir ki artçıları olacaktır." görüşünü dile getirdi.

f13mfyrx0aaxwt8.jpeg

(Kısa Dalga)

Gündem