Prof. Dr. Haluk Özener: 6 Şubat 04:17 depreminin merkez üssü Sofalıcı-Şehitkamil-Gaziantep

Prof. Dr. Haluk Özener: 6 Şubat 04:17 depreminin merkez üssü Sofalıcı-Şehitkamil-Gaziantep
Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, deprem grafiğini paylaşarak artçıların yoğunluğu için aşağı doğru inişte olduğunu belirtti. Özener 6 Şubat depremine ilişkin "Yunus Bey merhaba, her seferinde aynı soruyu cevaplamaktan yorulmuştum. Bunun dışında özel bir sebebi yok. Bizim çözümümüze göre 6 Şubat 04:17 depremi merkez üssü Sofalıcı-Şehitkamil-Gaziantep. Saygılarımla..." görüşünü dile getirdi.

Türkiye'yi yasa boğan 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremlerden sonra artçı depremler devam ediyor.

Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener de artçı depremlerin sayısına ilişkin "6 Şubat 2023 depremlerinin ardından, 2 Mayıs 2023 saat 21:00 itibarıyla bölgede toplam 25171 adet deprem çözümü yapılmıştır" dedi.

Özener bir takipçisinin "Hocam tamamen azalıyor diyebilir miyiz" sorusuna "azalma eğilimi devam ediyor diyebiliriz" yanıtını verdi.

Özener ayrıca "Haluk Bey, 13 Nisan’a kadar (takribi 2 ay boyunca) “6 Şubat 2023 saat 04:17'de Sofalıcı - Şehitkamil - Gaziantep” diyerek belirttiğiniz açıklamaları (Afad hiçbir zaman Sofalıcı üssü olarak açıklamadı.) 13 Nisan’dan itibaren 6 Şubat depremleri olarak adlandırmanızın sebebi nedir?" değerlendirmesi için "Yunus Bey merhaba, her seferinde aynı soruyu cevaplamaktan yorulmuştum. Bunun dışında özel bir sebebi yok. Bizim çözümümüze göre 6 Şubat 04:17 depremi merkez üssü Sofalıcı-Şehitkamil-Gaziantep. Saygılarımla..." ifadelerini kullandı.

Gündem