Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: "Her gün 200-300 bin iki doz aşılı kişi bağışıklığını kaybediyor”

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: "Her gün 200-300 bin iki doz aşılı kişi bağışıklığını kaybediyor”
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan "Her gün 200-300 bin iki doz aşılı kişi bağışıklığını kaybediyor” dedi.

Koronavirüs tablosuna göre 33 bin 860 yeni vaka tespit edilirken, 237 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  “Mavi Samsun: ‘Her 4 kişiden 3'ümüz 2. doz aşımızı yaptırdık!’ Mavi il sayımız 28'e ulaştı. Geride kalan 53 il hızlı hareket etmeli” dedi. Bakan Koca, Mardin’de kritik eşiğin geçildiğini duyurarak “İkinci doz aşı oranında %55'in üzerindeyiz. Turuncu kategorisinde yerimizi almışken, aşı konusunu aramızda konuşalım. Cevabını merak ettiğimiz soru varsa sağlık görevlilerimize soralım. Aşılarımızı ne kadar erken tamamlarsak o kadar lehimize olur” mesajını paylaştı.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bu grafiğin tam anlaşılmadığını gördüm. Basitçe; her gün 200-300 bin iki doz aşılı kişi bağışıklığını kaybediyor (bu sayı 2 doz Biontech olanlar 6 ayını doldurunca daha çok artacak), oysa biz günde bundan daha az kişiye 2. ve 3. doz aşı yapabiliyoruz” dedi.

Sağlık