Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: "İzolasyon süresinin 7 güne indirilmesinin nedeni bulaş riskini göze alıp işlerin yürümesini sağlamaktır"

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: "İzolasyon süresinin 7 güne indirilmesinin nedeni bulaş riskini göze alıp işlerin yürümesini sağlamaktır"
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, izolasyon süresinin 7 güne indirilmesinin bulaş riskinin ortadan kalkması olmadığını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Pozitif vakaların karantina süresi 7 gün oldu” açıklaması yapmıştı. Karantina süresinin kısalmasıya ilgili değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan geldi. Ceyhan, izolasyon süresinin 7 güne indirilmesinin bulaş riskinin ortadan kalkması olmadığını söyledi.

Ceyhan'ın sürenin düşmesinin, biraz bulaş riskinin göze alınarak, işlerinin yürümesini sağlamak olduğunu söyledi. 


BAKAN KOCA NE DEMİŞTİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısından sonra şu açıklamayı yapmıştı: ^Karantina sürelerinin, mevcut koşullar dikkate alındığında yeniden düzenlenmesinin uygun olacağına karar verilmiştir. Pozitif vakaların karantina süresi 7 gün olarak belirlenmiştir. 7. günden sonra hafif ya da hiç semptom göstermeyen kişiler için karantina süresi sona erer.

Pozitif vakaların, 5. gün test yaptırmaları durumunda test sonucu negatife dönmüşse karantina süresi sona erer. Temaslı kişiler, son 3 ay içinde hatırlatma dozu aşısını olmuş ya da hastalığı geçirmiş ise karantinaya alınmaz. Semptom takibi yaparak maske kullanımı ile günlük yaşamına devam eder.

Aşısız ya da hatırlatma dozu aşısı üzerinden 3 ay geçmiş temaslı kişiler 7 gün karantinaya alınır. Semptom takibi yapılır. 5. gün test yaptırıp negatif olan kişiler karantinayı erken sona erdirebilirler."

Sağlık