Deprem uzmanı Naci Görür'den deprem isyanı: Defalarca söyledik, yöneticilerden bir tepki almadık

Deprem uzmanı Naci Görür'den deprem isyanı: Defalarca söyledik, yöneticilerden bir tepki almadık
Türkiye'de sabah saatlerinde meydana gelen iki büyük depremin ardından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Görür, "Bu deprem o kadar göz göre göre geldi ki, bunu sadece ben değil aklı başında jeofizikçiler depremin geldiğini söyledik" dedi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından FOX TV'de açıklama yapan Prof. Naci Görür, 'Her gün her gün söyledik. Bu deprem o kadar göz göre göre geldi ki, bunu sadece ben değil aklı başında jeofizikçiler depremin geldiğini söyledik" dedi.

Görür'ün açıklamaları şöyle:

"Sabah telefonum çaldı, deprem olduğu söylenince ben televizyonu açtım ve istem dışı ağlamaya başladım. Baya da sürdü hanımdan da gizlemek zorunda kaldım endişelenir diye. Bu deprem o kadar göz göre göre geldi ki, bunu sadece ben değil aklı başında jeofizikçiler depremin geldiğini söyledik."

'Defalarca söylememize rağmen o bölgedeki yöneticilerden bir tepki almadık'

Defalarca söylememize rağmen o bölgedeki yöneticilerden bir tepki almadık. Ne yapabiliriz diye kimse sormadı. Benim özellikle istisna öngörüm diye söylemiyorum. Sen ya da ben söyledim önemli değil. Bütün yerbilimciler depremin geleceğini söylüyordu. Ben defalarca söyledim, dilimde tüy bitti.

Ne oldu?

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17’de 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem 10 kenti etkiledi. Ölü sayısı 1000'i aşarken, binlerce kişi de yaralandı.

Gündem