Prof. Dr. Naci Görür ve Şükrü Ersoy'dan Antalya ve Bodrum açıklarındaki deprem için açıklama: Dalan levha içinde

Prof. Dr. Naci Görür ve Şükrü Ersoy'dan Antalya ve Bodrum açıklarındaki deprem için açıklama: Dalan levha içinde
Sabaha karşı Bodrum açıklarında, öğle saatlerinde Antalya açıklarında meydana gelen depremlere ilişkin Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Şükrü Ersoy açıklama yaptı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi, Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında saat 04.53 sıralarında 3.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

Ege Denizi'nde meydana gelen depremin yerin 9.2 kilometre derinliğinde yaşandığı kaydedildi.

Antalya Körfezi'nde de saat 12:05'te 4.2 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

Depremlere ilişkin deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür "Arkadaşlar Oniki Adalar’da (Kalimnos) ve Antalya Körfezi’nde (Alanya açıkları) 4,3 ve 4,1 depremler oldu. Her iki depremin nedeni de Helen-Kıbrıs Dalma-batma zonu. Bu zon boyunca Afrika Levhası Anadolu Levhasının altına dalıyor, sevgiyle." dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat Fakültesi dekanı ve Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi müdürü Prof. Dr. Şükrü Ersoy da "Antalya açıklarından geçen Afrika levhasının Anadolu altına dalan kısmın derinde (95-100km) yaratığı depremlerin merkez üsleri bizim kıtada (Korkuteli M4.4 ve Alanya açıkları M4.4) ama oluştuğu odak yeri dalan levha içinde. Kısaca deprem bizim değil." görüşünü dile getirdi.

Antalya'daki deprem kısa süreli bir paniğe yol açsa da, herhangi bir hasar ve can kaybı bildirilmedi. (Kısa Dalga)

Gündem