Prof. Dr. Özlem Kumrular hayatını kaybetti

Prof. Dr. Özlem Kumrular hayatını kaybetti
Tarihçi Prof. Dr. Özlem Kumrular, geçen sene geçirdiği trafik kazasının ardından bitkisel hayata girmişti. Prof. Dr. Kumrular'ın hayatını kaybettiği öğrenildi.

Tarihçi Prof. Dr. Özlem Kumrular, 21 Haziran 2023’de İsviçre’de trafik kazası geçirdi. Trafik kazasının ardından bitkisel hayata giren Kumrular hayatını kaybetti.

Özlem Kumrular, İspanya kaynaklarından Türk ve Osmanlı tarihini araştıran yeni kuşak tarihçilerin başında geliyordu. TV'de de çok sayıda programa konuk olan Prof. Kumrular son dönemde kültür turlarında rehberlik yapıyordu.

"Dünyada Türk imgesi" ve "Türk Korkusu" gibi araştırma kitapları bulunan tarihçi Özlem Kumrular'ın, "İslam Korkusu" ve "Osmanlı Habsburg Düellosu" gibi araştırma kitapları yabancı dillere çevrildi.

Kumrular ayrıca "Kösem Sultan", "Haremde Taht Kuranlar - Nurbanu ve Safiye Sultan" gibi tarihi kurgu romanlar kaleme aldı. "Sultanın Mutfağı" incelemesiyle Osmanlı saray mutfağına derinlemesine bakış getiren bir esere imza attı.

Prof. Kumrular lisansını Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nde, yüksek lisansını aynı üniversitenin Tarih Bölümü’nde, doktorasını ise İspanya’da Salamanca Üniversitesi’nde yaptı. (Kısa Dalga)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem