Prof. Dr. Veysel Ulusoy 'V-Şekilli' ekonomistleri yazdı: 'Ön cepheye sürüldüler'

Prof. Dr. Veysel Ulusoy 'V-Şekilli' ekonomistleri yazdı: 'Ön cepheye sürüldüler'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın enflasyon uyarısında bulunanlara "mandacı" demesini hatırlatan Prof. Dr. Veysel Ulusoy, "Hemen ön cepheye de V-Şekilli ekonomistler sürüldü" dedi.

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) Başkanı Prof. Dr. Veysel Ulusoy, krizlerde övgüleriyle maaş alan ekonomistler olduğunu anlatarak, bu kişilerin özelliklerini yazdı.

Ulusoy, gercekgundem.com sitesinde yer alan 'Ekonominin pusulası şaşarsa…' başlıklı yazısında, enflasyon artışını uyaran ekonomistlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "mandacı" denmesini hatırlattı. Ulusoy şunları yazdı:

Ekonomik dengelerin bozulmaya yüz tuttuğu ve çözümlerin hala mümkün olduğu zamanlarda enflasyon olgusu ile beraber açlığın geniş tabanı etkliyeceğini belirten ekonomistlere mandacı sıfatının yapıştırılması çok uzun sürmedi. En üst telden yüksek ses tonu ile bu ekonomistler adeta gayri-milli, hatta vatan haini bile ilan edildiler…

Hemen ön cepheye de V-Şekilli ekonomistler sürüldü…

Kimlerdi bunlar?

Açıklayalım.

Önemli sıfatları vardır bunların… hükümetin çoklu maaş sisteminin içindeki çarktan beslenirler. Kalaylı maaşları vardır ve ekonomik teori ve uygulamalardan daha çok övgüleri vasıtasıyla sistem içinde kalırlar. Krizlerin yaşandığı dönemlerde aşağıya doğru eğilimden burnunu hafif yukarı doğru kaldıran sanayi üretim istatistiklerini krizden çıkış olarak algılayıp diğer ekonomist gruba saldıran niteliğe sahiptirler…

V-şekilli sıfatları da tam da buradan gelir. Onlara göre dip yapan ekonominin yukarı yönlü harekete başlaması krizden çıkışın işaretidir. Ekonominin dinamiklerinden ve geçişkenliklerden zerre kadar anlamaz ve rüzgarın yönüne doğru yorumlarını yapıp nemalanırlar. Görevli hissi vardır içlerinde..

Sadece bunlar mı?

Bir de tatlı sudan hiç çıkmayan grup var…

YAZININ TAMAMI

Ekonomi