Prof. Kadıoğlu'ndan İstabul'a afet uyarıları yapan kurumlara tepki

Prof. Kadıoğlu'ndan İstabul'a afet uyarıları yapan kurumlara tepki
Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, "Bünyesinde hiç meteoroloji mühendisi çalıştırmayan kurum ve kuruluşlar bu işi Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne tez elden bırakmalı. Kirlilik oluştu" dedi.

İstanbul'a bugün için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kuvvetli yağış raporunun ardından valilik ve AFAD sel ve hortum uyarısında da bulundu. Ancak sabah saatlerinde beklenen yağış görülmedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Afet Yönetim Merkezi ve Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Meteoroloji dışındaki kurumların ve kişilerin uyarılarını eleştirdi. Kadoğlu, sosyal medya hesabından "İstanbul’a hem önüne gelen hem de aklına gelen her türlü meteorolojik afeti sayarak güya uyarı yapıyor. Bünyesinde hiç meteoroloji mühendisi çalıştırmayan kurum ve kuruluşlar bu işi meteoroloji genel müdürlüğüne tez elden bırakmalı. Kirlilik oluştu" dedi.

VALİLİK VE AFAD UYARILARI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili İstanbullular, perşembe (yarın) sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli, Anadolu yakasında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Ani sel ve su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olalım" demişti.

AFAD tarafından SMS olarak da gönderilen uyarıda da, "İstanbul'da perşembe ilk saatlerden itibaren kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olalım" denilmişti. (Kısa Dalga)

Gündem