Prof. Naci Görür’e gülümseten soru: ‘Gadan alim, stres nedir?’

Prof. Naci Görür’e gülümseten soru: ‘Gadan alim, stres nedir?’
Prof. Dr. Naci Görür, bir takipçisinin sorusu üzerine ‘stres’i “fay zonundaki kayaları kıran ve deforme eden kuvvet” olarak açıkladı.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana depremine dair bugün sosyal medya hesabından açıklama yapmış, “Son 6 Şubat depremleri açığa çıkan enerjinin bir kısmını deprem üreten aynı fay sisteminin kırılmayan kesimine veya en yakın komşu faylara transfer edebilir. Stres transfer edilen faylarda da yeni depremler olabilir” demiş ve stres transferi nedeniyle Adana havzasında da depremler olabileceğini ifade etmişti.

Bu açıklaması üzerine Adana’da yaşayan bir takipçisinden “stresin” ne olduğu sorusu geldiğini belirten Görür, bu soruya da yanıt verdi.

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Şimdi bana bir takipcim, yaş almış bir hanımefendi, mesaj göndermiş diyor ki “Gadan alim bari bu stres dediğin nedir, onu da bir söyle hele” diyor. Cevaplıyorum: Stres fay zonundaki kayaları kıran ve deforme eden kuvvettir.”

Naci Görür’ün bu paylaşımı kısa sürede pek çok etkileşim alırken, kullanıcılar çeşitli yorumlar da yaptı. Bir kullanıcı, “Gadan alam dediyse belli Elazığlı” yorumunu yaparken, soruyu soran kişinin Kayserili ya da Maraşlı olduğunu iddia edenler de oldu. (Kısa Dalga)

Gündem