"Profesör” Göker: "Deprem veya binalar öldürmez, Allah eceli geleni öldürür"

"Profesör” Göker: "Deprem veya binalar öldürmez, Allah eceli geleni öldürür"
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali İhsan Göker, binlerce insanın can verdiği deprem hakkında “Deprem veya binalar öldürmez, Allah öldürür. O da eceli geleni. Depremde ölenler aynı anda Mars'ta bile olsalar yine öleceklerdi” dedi. Göker'e göre "tedbir alınmadığı" yönündeki eleştiriler de boş lafmış.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali İhsan Göker, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli iki büyük depremde hayatını kaybedenlerle ilgili olarak "Deprem veya binalar öldürmez, Allah eceli geleni öldürür" dedi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Göker, “Deprem veya binalar öldürmez, Allah öldürür. O da eceli geleni. Depremde ölenler aynı anda Mars'ta bile olsalar yine öleceklerdi. Ölüm mekana değil zamana bağlıdır” dedi.

Göker, depreme ilişkin bir diğer paylaşımında ise tedbir alınmadığı yönündeki eleştirileri “boş laflar” olarak tanımladı.

Göker, “8 şiddetindeki bir deprem 60 megatonluk bir atom bombası kadar enerji salıyor. Bugün 7.8 ve 7.5 şiddetinde 2 tanesini yaşadık. Şu an dünyadaki en güçlü nükleer savaş başlığı sadece 2 megaton. Tedbir alınmadığı için böyle oldu tarzındaki boş lafları bırakalım bence” ifadelerini kullandı.

screenshot.png

Irkçı açıklamalar yapmıştı

Ali İhsan Göker, geçen yıllarda da ırkçı sözleriyle gündeme gelmişti.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının sürdüğü günlerde Göker, Yahudilere yönelik nefret söylemiyle ilgili bir makale yazan akademisyen Louis Fishman’ı, 730 bini aşkın Yahudi’nin katledildiği Treblinka toplama kampını hatırlatarak tehdit etmiş ve “Başbakanın yerinde olsam buradaki Yahudileri toplar derhal toplama kampına postalarım” şeklinde paylaşım yapmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem