Doğan Cüceloğlu, son yolculuğuna uğurlandı

Doğan Cüceloğlu, son yolculuğuna uğurlandı
İstanbul'un Beşiktaş ilçesi Akatlar Mahallesi'ndeki evinde yaşamını yitiren psikolog ve yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, Levent Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İstanbul'un Beşiktaş ilçesi Akatlar Mahallesi'ndeki evinde yaşamını yitiren psikolog ve yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu (83), Levent Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Evinde ölü bulunan Doğan Cüceloğlu için Levent Afet Yolal Camii'nde tören düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve çok sayıda seveni katıldı. Cenazede Cüceloğlu’nun eşi Yıldız Cüceloğlu, abisi Şahin Cüceloğlu taziyeleri kabul etti. Doğan Cüceloğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutunun başında eşi Yıldız Hacıevliyagil Cüceloğlu ile yakınları gözyaşı döktü.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ''Bütün sıfatlarından bağımsız güzel bir insandı. Amerika'da Türkiye'de birçok çalışma yapmış kıymetli bir bilim insanıydı. Her zaman dünyaya açık ama yerli ve milli bir insandı. Cumhurbaşkanımızın taziye dileklerini de ailesine ilettim. Ailesine de sabırlar diliyorum'' dedi.

Cüceloğlu, Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

(ANKA)

 


Gündem