'Psikolojim bozuk' savunması yapmıştı: Özlem Pirdal davasında failin ceza ehliyetinin tam olduğu kanıtlandı

'Psikolojim bozuk' savunması yapmıştı: Özlem Pirdal davasında failin ceza ehliyetinin tam olduğu kanıtlandı
Çocuklarının gözü önünde katledilen Özlem Pirdal davasında fail Ziya Pirdal'ın ceza ehliyetinin tam olduğu adli tıp raporuyla tespit edildi.

ESRA TOKAT


Düzce’de 17 Şubat 2020’de Ziya Pirdal aldatma bahanesini öne sürerek eşi Özlem Pirdal'ı biri 10 aylık biri 2.5 yaşında olan çocuklarının gözleri önünde öldürdü. Olay sonrası kaçan Ziya Pirdal, yakalanıp gözaltına alındı.

Ziya Pardal, polise verdiği ilk ifadesinde eşinin kendisini aldattığını iddia etmiş ve "Eşimi öldürdüğüm için pişman değilim. Çocukların benden olmadığını düşünüyorum” demişti. Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada ise Pirdal mahkemede bu ifadelerini hatırlamadığını söylemiş ve psikolojisinin bozuk olduğunu iddia ederek emniyette kullandığı ifadelerin aksine pişman olduğunu belirtmişti.

İndirimsiz müebbet hapis cezası istendi

24 Mart'ta görülen duruşmada dosyaya failin ceza ehliyetinin tam olduğu yönünde Adli Tıp 1. Üst Kurul tarafından hazırlanan adli tıp raporu girdi. Mütalaa veren savcılık failin eşi kasten öldürme suçundun indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet ceza istedi.

Eşinin ailesi ile görüşmesine dahi kısıtlama getirmiş

Savcılık tarafından hazırlanan esas hakkındaki mütalaada ise "Sanık Ziya'nın resmi nikahlı olan Özlem Pirdal'ı evliliği süresince çevreden ve üçüncü kişilerden şiddetli şeklide kıskandığı ve maktul olan eşinin ailesi ile dahi görüşmesine çoğu zaman kısıtlama getirdiği" ifadeleri yer aldı.

ozlem-pirdal.jpg
Özlem Pirdal

'Cinayetin canavarca hisle işlendiği kanaatini taşıyoruz'

26 Mayıs'ta görülecek 9'uncu duruşma öncesinde Kısa Dalga'ya konuşan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’ndan Avukat Hande Gündoğdu verilen mütalaanın önemli olduğunu belirtti ve “Ancak biz bıçak darbelerinin çokluğu, öldürücü niteliği, cinayetin 2 çocuğun gözleri önünde işlenmesi, eylem sonrası sanığın vahşi beyanlarının bir bütün olarak cinayetin canavarca hisle işlendiği kanaatini taşıyoruz” diye konuştu.

Özel Haber