Pulitzer ödüllü foto muhabiri Siddiqui, Afganistan'da öldü

Pulitzer ödüllü foto muhabiri Siddiqui, Afganistan'da öldü
Reuters'ın Pulitzer ödüllü foto muhabiri Danish Siddiqui, Afganistan-Pakistan sınırında Spin Boldak kapısında Taliban ile hükümet güçleri arasında çıkan çatışmada öldü.

Reuters ajansının Pulitzer ödüllü foto muhabiri Danish Siddiqui, Afganistan-Pakistan sınırında Taliban ile hükümet güçleri arasında çıkan çatışmada öldü. Afganistan'dan yapılan açıklamada, Spin Boldak sınır kapısındaki çatışmaları izleyen Siddiqui’nin şarapnel ile kolundan yaralandığı bildirildi.

Gazete Duvar’ın aktardığına göre, Reuters Başkanı Michael Friedenberg ile Genel Yayın Yönetmeni Alessandra Galloni'nin ortak açıklamasında, "Bölgedeki yetkililerle birlikle hareket ederek daha fazla bilgi edinmeye çalışıyoruz. Seçkin bir gazeteci, sadık bir eş ve baba olan Danish, çok sevilen bir meslektaşımızdı" ifadeleri kullanıldı.

Bir Afgan komutan, Siddiqui'nin esnafla konuştuğu sırada yaralandığını söyledi. Siddiqui, pazar günü Kandahar kentinde Afgan özel kuvvetleriyle birlikte gazeteci olarak konuşlandırılmıştı.

Myanmar'da Rohingya mülteci krizini izleyen Siddiqui, 2018 yılında Pulitzer Özel Fotoğraf Ödülü'nü kazan Reuters ekibinin bir parçasıydı. 2010'dan bu yana Reuters haber ajansında görev yapan foto muhabiri, Afganistan ve Irak'ın yanı sıra, Hong Kong Özel İdari Bölgesi'ndeki protestoları ve 2015'de meydana gelen Nepal depremini de takip etti.

Dünya