Putin: 300 bin ton gübreyi gelişmekte olan ülkelere ücretsiz vermeye hazırız

Putin: 300 bin ton gübreyi gelişmekte olan ülkelere ücretsiz vermeye hazırız
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "300 bin ton Rus gübresini gelişmekte olan ülkelere ücretsiz bir şekilde temin etmeye hazırız" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 300 bin ton Rus gübresini gelişmekte olan ülkelere ücretsiz bir şekilde temin etmeye hazır olduklarını söyledi. Özbekistan’ın tarihi Semerkant şehrindeki Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları 22. Toplantısı'nda konuşan Putin, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği’ne ‘gelişmekte olan ülkelere ulaşabilmesi için Rus gübresiyle ilgili kısıtlamaları kaldırması için Avrupa Komisyonu’nu ikna etmesi’ çağrısını yaparak, "Avrupa limanlarında bekletilen 300 bin ton Rus gübresini gelişmekte olan ülkelere ücretsiz bir şekilde temin etmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

“Rus gübresiyle ilgili yaptırımların kaldırılması kararını memnuniyetle karşılıyoruz fakat görünen o ki bu yaptırımlar sadece Avrupa ülkeleri için kaldırılmış durumda” diye devam eden Putin, Rus gübresini gelişmekte olan ülkelere karşılıksız olarak vermeye hazır oldukları konusunda Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ni de bilgilendirdiklerini ekledi.

Ukrayna'daki savaşın gölgesinde konuşan Putin, dünya siyaseti ve ekonomisinde son dönemde esaslı dönüşümler yaşanmakta olduğunu ve bunların geri döndürülebilir değişimler olmadığını belirtti.

'İRAN'IN BİR AN ÖNCE ŞİÖ'YE ÜYE OLMASINI DESTEKLİYORUZ'

Putin ayrıca, Rusya’nın, İran’ın ŞİÖ’ye bir an önce üye olmasını desteklediğini söyledi ve bu üyeliğin örgütün çalışmalarına olumlu bir yansımasının olacağını kaydetti. Rusya lideri ayrıca, Belarus’un da ŞİÖ’ye üyelik sürecinin başlatılmasını desteklediklerini belirtti.

Dünya