Putin Belarus'a nükleer füze gönderme sözü verdi

Putin Belarus'a nükleer füze gönderme sözü verdi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'yla görüştü. Putin, Belarus'a nükleer savaş başlığı da taşıyabilen İslender M füzeleri göndereceklerini söyledi.

Ukrayna'daki savaş nedeniyle Moskova ile Batılı ülkeler arasındaki gerilim tırmanmaya devam ederken, Rusya'dan yeni bir hamle geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, müttefikleri Beralus'a nükleer başlık taşıma kapasiteli ve 500 kilometre menzilli füze sistemleri göndereceklerini söyledi.

LUKAŞENKO NATO'YA 'SİMETRİK YANIT' İSTEDİ

Açıklama, Putin'in Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile St. Petersburg'da yaptığı görüşmede geldi. Buna göre Lukaşenko, komşuları Litvanya ve Polonya'nın "saldırgan" ve "çatışmacı" bir politika güttüğünü söyledi; NATO'nun Belarus sınırları yakınında yaptığı nükleer silahlı uçuşlara karşı "simetrik bir yanıt" verilebilmesi için Moskova'nın yardımını istedi.

Putin ise şu aşamada simetrik bir yanıta gerek görmediğini ama ihtiyaç duyulması halinde Belarus'un sahip olduğu Rus yapımı Su-25 jetlerinin Rusya'daki fabrikalarda nükleer kapasiteli hale getirebileceğini söyledi. Putin, "Hem balistik füzeler hem seyir füzeleri kullanabilen taktiksel İskender M füze sistemlerini Belarus'a transfer edeceğiz" dedi.

Sovyet Scud füzelerinin yerini alan 500 kilometre menzilli İskender M füzeleri, hem konvansiyonel hem de nükleer savaş başlıkları taşıyabiliyor.

KİEV'DE G7 ZİRVESİYLE EŞ ZAMANLI PATLAMALAR

Öte yandan, Ukrayna'nın başkenti Kiev pazar sabahına patlamalarla uyandı. Rusya'nın füze saldırılarında konut olarak kullanılan bir apartmanın da vurulduğu belirtiliyor.

Ülkenin doğusundaki Donbass'da ise Rus güçlerinin haftalar süren şiddetli çatışmaların ardından Severodonetsk kentini tamamen ele geçirdiği açıklandı. Bu gelişmeyle Rusya, bağımsızlığını tanıdığı Luhansk bölgesinin neredeyse tamamını ve komşu Donetsk'in büyük kısmını ele geçirmiş oldu. (Kısa Dalga)

Dünya