Putin duyurdu: Erdoğan ile görüşeceğiz

Putin duyurdu: Erdoğan ile görüşeceğiz
Rusya - Afrika zirvesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceklerini söyleyerek, "Ya o bize gelecek ya da ben ona gideceğim, göreceğiz" dedi.

Rusya - Afrika zirvesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'yle ilişkilere değinerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceklerini söyledi.

'Birileri çatışma isterse biz hazırız'

Bir gazetecinin, Rusya ile NATO arasında Suriye’de çatışmaya grime gibi bir olasılığının olup olmadığını sorması üzerine, “Bizde bir zamanlar Amerikan tarafının talebiyle bu çatışmaları önlemek için bir mekanizma kurduk. Bazı birim başkanları birbiriyle iletişim kuruyor ve yetki hakkı bulunuyordu. Herhangi bir kriz durumu istişare ediliyordu. Bu kimsenin çatışmayı istemediğini gösteriyordu. Ancak, böyle bir çatışmayı birileri isterse biz hazırız” dedi.

'Türkiye gaz dağıtım merkezi gündemde'

Azov taburu komutanlarının Türkiye’den Ukrayna’ya iade edilmesini de yorumlayan Putin, “(Azov Taburu üyelerinin Türkiye'den Ukrayna'ya iadesi) Anlaşmalar vardı, başka yorum yapmayacağım” dedi.

Türkiye ile ilişkilere de değinen Putin, Türkiye’de kurulması planlanan gaz dağıtım merkezi ile ilgili de konuştu. Bu planın hâlâ gündemlerinde olduğunu belirterek, “Gaz dağıtım merkezi konusu gündemde kalmaya devam ediyor, ancak şu bilinmeli ki depolarda gaz depolanmayacak, bu merkez sadece bir e-ticaret platformu olarak faaliyet yürütecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme planladıklarını hatırlatan Putin, “Erdoğan, beni seçimden önce de Türkiye'ye davet etti, ancak seçimler öncesinde ziyaret konusunun iç siyasi süreci etkilemeye yönelik bir girişim olarak algılanabileceği için kimsenin spekülasyon yapmaması amacıyla bu ziyaretten vazgeçildi” diye konuştu.

Ancak, Erdoğan ile görüşme gerçekleştireceklerinin de altını çizen Putin, “Erdoğan ile birbirimizi göreceğimiz konusunda anlaştık, ya o bize gelecek ya da ben ona gideceğim, göreceğiz” ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Dünya