Putin Gorbaçov'un cenazesine katılmayacak

Putin Gorbaçov'un cenazesine katılmayacak
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sovyetler Birliği'nin son lideri Mihail Gorbaçov için cumartesi günü düzenlenecek cenaze törenine katılmayacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, 91 yaşında hayatını kaybeden son Sovyet lideri Mihail Gorbaçov için cumartesi günü düzenlenecek cenaze törenine katılmayacağı açıklandı.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Putin'in Gorbaçov'un öldüğü Moskova Merkez Klinik Hastanesi'ni bugün ziyaret ettiğini, programının elvermemesi nedeniyle de cumartesi günkü cenazeye gitmeyeceğini söyledi.

Peskov, Gorbaçov'un cenazesinde 'devlet töreni unsurlarının' görüleceğini de ekledi. Kremlin, Gorbaçov için devlet töreni düzenlenip düzenlenmeyeceği yönündeki soruları yanıtsız bırakmıştı.

Perestroyka (yeniden yapılanma) ve glasnost (açıklık) adını verdiği politikaları ile Sovyetler Birliği'nin dağılmasının önünü açan, Batı dünyasında 'Soğuk Savaş'a son veren lider' olarak anılan Mihail Gorbaçov, Ukrayna ile savaş nedeniyle Rusya'nın Batı ile son yılların en büyük gerilimini yaşadığı bir dönemde hayatını kaybetti. (Kısa Dalga)

Dünya