Putin: İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en tehlikeli yıllardayız

Putin:  İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en tehlikeli yıllardayız
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünyanın İkinci Dünya Savaşı’nın bitişinden bu yana "en tehlikeli" yıllarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Her yıl düzenlenen Valdai Tartışma Kulübü toplantısının perşembe günü yapılan buluşmasına katılan Putin, hiçbir zaman nükleer silah kullanımı konusunda “proaktif” bir şey söylemediklerini, buna karşın Batılı liderlerin dile getirdiği yorumlara kinayelerle cevap verdiklerini ifade etti.

Putin, daha önce de tekrarladığı gibi Rusya’nın kendisini korumak adına “mümkün olan tüm araçları” kullanacağı konusunda uyardı.

Rus lider, Batılı ülkelerin Rusya’nın bağımsızlığını ve benzersizliğini inkar etmesini “tehlikeli, kanlı ve kirli oyun” olarak yorumladı ve Batı'nın dünya meseleleri üzerindeki "tam egemenliğinin" artık sona erdiğini savundu.

Putin, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana "en tehlikeli" ve öngörülemez yıllarla karşı karşıya olunduğunu dile getirdi.

Putin, Batı’nın dünyayı yönetmek için “umutsuzca hareket ettiğini” ifade etti ve "Gözlerimizin önünde bir gelecek dünya düzeni kuruluyor" dedi. Ayrıca ABD öncülüğündeki Batı'yı da Rusya'yı yok etmeye çalışmakla suçladı. (Kaynak: BBC Türkçe)

Dünya