Putin kısmi askeri seferberlik ilan etti, firar edene 10 yıl hapis

Putin kısmi askeri seferberlik ilan etti, firar edene 10 yıl hapis
Rusya lideri Putin, Ukrayna'nın Donbas, Zaporijya ve Herson bölgelerinin bağımsızlık kararlarını desteklediklerini söyledi.

Rus devlet haber ajansı TASS'ın aktardığı habere göre, Putin, "Batı ülkemizi yok etmek istiyor. Batı, Ukraynalıları tanklara yem etmek istiyor. Bu tarihi Ukrayna bölgesinde, (Ukraynalılar) Neo-Nazi kontrolü altında yaşamak istemiyor. (Ukrayna'da) Bu insanlardan vazgeçme hakkımız yok" açıklamalarında bulundu.

Rus lider, "Emirler kısmı askeri seferberlik yönünde ve kararı imzalandı. Askeri seferberlik yönündeki eylemlerimiz bugün başlıyor" ifadelerinde bulundu.

Batı'yı açık açık tehdit eden Vladimir Putin, "Batı'ya söylüyorum 'Cevap vereceğimiz birçok silahımız var' ve bu bir blöf değil. İnsanımızı savunmak için tüm kaynaklarımızı kullanacağız" dedi.

Putin ayrıca, amacının Ukrayna'nın doğusunda bulunan Donbas bölgesini "özgürleştirmek" olduğunu ve Zaporijya ve Herson bölgelerinin bağımsızlık kararlarını desteklediklerini söyledi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise, "Ukrayna'da Batı ile savaşıyoruz. Batılı komutanlar, harekatlarını Kiev'den yürütüyor. Batı sivillere saldırıyor. NATO'nun tüm uydu ağı, Ukrayna'da Rusya'ya karşı çalışıyor" dedi.

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi, kısmi seferberlik çağrısının ardından firar eden veya birliğe teslim olmayan kişilere 10 yıla kadar hapis cezası verilmesini öngören Rusya Ceza Kanunu düzenlemelerini onayladı.

Dünya