Putin, şüpheli şekilde ölen Prigojin'in kaza geçirdiği uçakta el bomba parçalarının bulunduğunu söyledi

Putin, şüpheli şekilde ölen Prigojin'in kaza geçirdiği uçakta el bomba parçalarının bulunduğunu söyledi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in öldüğü uçak kazasının enkazında ulaşılan cesetlerde el bombası parçalarının bulunduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi şehrinde düzenlenen Uluslararası Valday Kulübü toplantısında konuştu.

Olaya ilişkin yanıtlanmamış bir soru kaldığını söyleyen Putin, “(Wagner) Şirketin yönetimine ne olduğu konusunda muhtemelen havada kalan bir soru olduğunu biliyorum.” dedi.

Independent Türkçe'nin derlediği bilgilere göre; Rusya Soruşturma Komitesi’nin kendisine olaya ilişkin yakın zamanda rapor verdiğini anlatan Putin, “Kazada ölenlerin cesetlerinde el bombası parçaları bulundu. Uçağa dışarıdan herhangi bir darbe gelmedi ve bu Rusya Soruşturma Komitesi tarafından yürütülen incelemenin sonucu olarak kanıtlanmış bir gerçektir.” diye konuştu.

Putin, Prigojin’in evinde ve Wagner’in ofislerinde yapılan aramalarda uyuşturucu madde bulunduğuna işaret ederek, “Ne yazık ki ölenlerin kanında alkol veya uyuşturucuya yönelik hiçbir uzman incelemesi yapılmadı. Bana göre böyle bir inceleme yapılması gerekirdi ama yapılmadı.” ifadelerini kullandı.

Rusya’da Wagner benzeri gruplara ihtiyaç bulunup bulunmadığına yönelik henüz bir fikir birliği bulunmadığını vurgulayan Putin, “Ancak bugün itibariyle bu şirketten birkaç bin savaşçının Rusya Silahlı Kuvvetleri ile sözleşme imzaladığını kesin olarak söyleyebilirim. İsterlerse askeri operasyonlara katılırlar.” şeklinde konuştu. (Kısa Dalga)

Dünya