Putin'den ambargo kararına misilleme

Putin'den ambargo kararına misilleme
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de  Rusya'nın güvenliğinin sağlanması amacıyla dış ekonomik faaliyetler alanında özel ekonomik önlemlerin uygulanmasına ilişkin kararnameyi imzaladı.

ABD Başkanı Biden, Rusya'dan tüm enerji, petrol ve gaz ithalatını yasakladıklarını duyurmuştu. Ambargolara karşılık olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de  Rusya'nın güvenliğinin sağlanması amacıyla dış ekonomik faaliyetler alanında özel ekonomik önlemlerin uygulanmasına ilişkin kararnameyi imzaladı.

Kararnameyle, Rus hükümetine söz konusu yasaklardan etkilenecek ülkelerin listesini hazırlama talimatı da verildi. Söz konusu önlemlerin vatandaşların kişisel ihtiyaçları için taşıdıkları ürün veya hammaddeler için geçerli olmadığı belirtildi

Putin ayrıca, 31 Aralık'a kadar listesi hükümet tarafından belirlenecek olan ürün ve hammaddelerin Rusya'nın dışına gönderilmesine yasak konulmasının sağlanmasını da istedi.

 Kararname metninde, "Rusya Federasyonu hükümeti tarafından belirlenen listelere uygun olarak Rusya Federasyonu toprakları dışına ihracatın ve (veya) Rusya Federasyonu topraklarına ürün ve (veya) hammadde ithalatının yasaklanması; Rusya Federasyonu hükümeti tarafından belirlenen listelere uygun olarak Rusya Federasyonu toprakları dışına ürün ve (veya) hammadde ithalatının sınırlandırılması" ifadelerine yer verildi.

Dünya