Putin'den BRICS zirvesine mesaj: Dolarsızlaştırmada geri dönülmez süreç ivme kazanıyor

Putin'den BRICS zirvesine mesaj: Dolarsızlaştırmada geri dönülmez süreç ivme kazanıyor
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BRICS ülkeleri arasındaki ticarette doların payının gün geçtikçe azaldığını belirterek, "Ekonomik bağlarımızın dolarsızlaştırılması yönündeki nesnel, geri döndürülemez süreç ivme kazanıyor" diye konuştu.

Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde düzenlenen 15. BRICS Zirvesi katılımcılarına yönelik video mesajını yayınlayan Putin; yasa dışı yaptırımların, devletlere ait varlıkların dondurulmasının ve serbest ticaretin ihlaline yönelik adımların küresel ekonomik durumu bozduğunu vurguladı:

Independent'in yer verdiği habere göre; Vladimir Putin, "Bunun doğrudan sonucu kaynak kıtlığı, artan eşitsizlik ve işsizlik, dünya ekonomisinin diğer kronik sorunlarının şiddetlenmesi oldu. Gıda, temel tarım ürünleri ve mahsul fiyatları hızla artıyor ve bu da ilk önce en savunmasız yoksul ülkelere zarar veriyor." diye konuştu.

'BRICS ülkeleri G7'yi geride bıraktı'

BRICS ülkeleri arasındaki işbirliğinin arttığını belirten Putin, "Eşitlik, ortaklık desteği, birbirimizin çıkarlarına saygı ilkeleri üzerinde işbirliği yapıyoruz ve bu, dünya toplumunun, küresel çoğunluğun isteklerini karşılayan istikametin, birliğimizin geleceğe yönelik stratejik istikametinin özünü oluşturuyor." ifadesini kullandı.

Putin, yaklaşık 3 milyar insanın yaşadığı BRICS ülkelerinin küresel ekonominin de yaklaşık yüzde 26'sını oluşturduğuna işaret ederek, BRICS ülkelerinin satın alma gücü paritesi açısından G7 ülkelerini de geride bıraktığını söyledi.

Dünya