Putin'den Wagner'in darbe girişimine dair açıklama: Eylemlerimiz çok sert olacak

Putin'den Wagner'in darbe girişimine dair açıklama: Eylemlerimiz çok sert olacak
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner’in eylemini “silahlı isyan” olarak nitelendirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, paralı asker grubu Wagner'in başlattığı darbe girişiminin ardından ilk açıklamasını yaptı.

T24'de yer alan habere göre, Vladimir Putin, Wagner’in eylemini “silahlı isyan” olarak nitelendirdi. "Silahlı isyan girişiminde bulunan bütün suçlular kaçınılmaz olarak cezalandırılacaktır" ifadelerini kullanan Putin, "Rusya'yı tekrar bölmeye izin vermeyeceğiz. Halkımızı koruyacağız" dedi.

Putin, Wagner'in adımlarını "toplumu bölme girişimi" ve "halkın sırtından vurulması" olarak nitelendirdi.

Putin'in açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Rusya vatandaşlarına, askerlerine, güvenlik güçlerine ve yalan ve tehditlerle silahlı isyan yoluna itilenlere sesleniyorum. Halkımızın geleceği belirleniyor ve tüm güçlerin birleşmesi gerekiyor. Her türlü kavgayı bir kenara atmak lazım.

Özel askeri harekat bölgesinde savaşan Wagner savaşçıları birer kahraman. İsyan başlatanlar onlara ihanet etmiş oldu.

Karşılaştığımız ihanettir. Fahiş hırslar ve kişisel çıkarlar, ülke ve halka yönelik ihanete yol açtı.

Her türlü fitne, ölümcül tehdittir. Eylemlerimiz çok sert olacak. Rusya ordusu, silahlı isyan organize edenleri etkisiz hale getirmek için gereken emirleri aldı. İsyan girişiminden sorumlu olan herkes kaçınılmaz olarak cezasını çekecek, yasalar ve halk karşısında cevap verecek. Her türlü sınavın üstesinden geleceğiz ve daha da güçlü olacağız."

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, silahlı ayaklanma girişimiyle ilgili ‘vermiş olduğu talimatlar ardından alınan tedbirler hakkında özel güçler, kolluk kuvvetleri ve Savunma Bakanlığı tarafından her an bilgi verildiğini’ duyurmuştu.

Rusya Savunma Bakanlığı ve Federal Güvenlik Ajansı (FSB), özel askeri şirket Wagner’in kurucusu Prigojin’in, Wagner’in cephe gerisindeki bir kampına Rusya Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlendiğini iddia ettiği saldırının ‘kanıtı’ olarak yayınladığı görüntülerin sahte olduğun açıklamıştı. (Kısa Dalga)

Dünya