Putin'den Merkel'e 'sitem': Beni hayal kırıklığına uğrattı

Putin'den Merkel'e 'sitem': Beni hayal kırıklığına uğrattı
Rusya Devlet Başkanı Putin, eski Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Rusya ile ilgili son açıklamalarıyla ilgili "Dürüst olmak gerekirse, bu benim için kesinlikle beklenmedik bir şeydi. Hayal kırıklığına uğradım. Açıkçası eski Alman başbakanından böyle bir şey duymayı beklemiyordum" dedi.

Rusya Devlet Başkası Vladimir Putin, Almanya eski Başbakanı Angela Merkel’in kendi ülkesi ve Ukrayna'ya ilişkin son açıklamalarından hayal kırıklığı duyduğunu dile getirdi.

"Hayal kırıklığına uğradım"

VoA'nın haberine göre, Merkel'in verdiği bir röportajdaki, Eylül 2014'teki Minsk Anlaşması'nın sadece Ukrayna'nın silahlanması ve Rusya ile savaşa hazırlanması için zaman kazandırmak amacıyla yapıldığı şeklindeki sözlerini yorumlayan Putin, "Dürüst olmak gerekirse, bu benim için kesinlikle beklenmedik bir şeydi. Hayal kırıklığına uğradım. Açıkçası eski Alman başbakanından böyle bir şey duymayı beklemiyordum" dedi.

"Almanya liderliğinin bize karşı dürüst olacağını varsaydım"

"Ben her zaman Almanya liderliğinin bize karşı dürüst olacağını varsaydım" diyen Putin, Almanya'nın Ukrayna'nın yanında olduğu ve onu desteklediği bildiğini söylerken, "Ancak yine de Merkel’in üzerinde mutabık kaldığımız ve Minsk süreci çerçevesinde elde edilen ilkeler temelinde bir çözüm bulma çabalarında her zaman samimi olduğuna inandım" diye konuştu.

2005-2021 yılları arasında 16 yıl boyunca Almanya’nın başbakanlığını yapan Angela Merkel, geride kalan hafta içinde bir gazeteye verdiği demeçte Minsk Anlaşması'nı "Ukrayna'ya zaman tanıma girişimi" olarak niteledi ve anlaşmanın Ukrayna'ya "güçlenmesi' için değerli bir zaman" kazandırdığını söyledi. Rusya'nın barışçıl politikalar izlememesinden dolayı Soğuk Savaş'ın bitmediğinin altını çizen Merkel, "NATO'nun 2014'teki Rus saldırısına daha hızlı yanıt vermesi gerekiyordu. Ancak NATO ülkelerinin Ukrayna'ya yardım etmek için şimdi yaptıkları kadar çok şey yapabileceklerinden şüpheliydim" dedi.

Merkel kısa süre önce yaptığı başka bir açıklamada, Ukrayna'nın işgali öncesinde görevdeyken Rusya'ya karşı izlediği politikayı savunarak, Putin'i durdurmaya gücünün yetmediğini söylemişti.

Dünya