Putin'den 'nükleer savaş' açıklaması: Bizi vurduklarında karşılık vereceğiz

Putin'den 'nükleer savaş' açıklaması: Bizi vurduklarında karşılık vereceğiz
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünyada nükleer savaş tehdidinin arttığını söyleyerek Rusya'nın hiçbir halükarda nükleer silah kullanan ilk taraf olmayacağını, ülkelerine saldırı düzenlenmesi halinde karşılık vereceklerini söyledi.

Rusya İnsan Hakları Konseyi toplantısında konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin, "Nükleer savaş tehdidi artıyor, hiçbir halükarda nükleer silah kullanan ilk taraf olmayacağız" dedi.

Sputnik'in haberine göre dünyada nükleer savaş tehdidinin arttığını söyleyen Putin'in açıklamaları şöyle:

"Biz aklımızı yitirmedik"

"Biz aklımızı yitirmedik, nükleer silahların ne olduğunun farkındayız. Bu araçlara sahibiz ve bunlar diğer tüm nükleer ülkelerden daha gelişmiş ve daha modern seviyede. Bugün için bu, açık bir gerçek. Bu silahları tüm dünyaya bir ustura gibi sallama niyetinde değiliz. Nükleer silaha sahip olmak, çatışmaların genişlemesini provoke eden değil, dizginleyen bir faktör.

"Bizi vurduklarında karşılık vereceğiz"

Rusya'nın hiçbir halükarda nükleer silah kullanan ilk taraf olmayacağını ve bunun ikinci kullanan olmayacağı anlamına geldiğini de belirten Putin, zira Rusya topraklarına nükleer saldırısı düzenlenmesi durumunda Rus ordusunun nükleer silah kullanma imkanının son derece kısıtlanacağını anlattı.

Rusya lideri, "Bununla birlikte, savunma araçlarını kullanma stratejimiz var. Buna göre savunma için kitle imha silahlarını, nükleer silahları göz önünde bulunduruyoruz, tüm bunlar sözde misilleme saldırısı için ayarlandı, yani bizi vurduklarında karşılık vereceğiz" diye ekledi.

ABD'nin Avrupa kıtasına çok sayıda taktik nükleer silah konuşlandırdığını söyleyen Putin, "Biz, kendi nükleer silahımızı kimseye vermedik ve vermiyoruz. Ancak doğal olarak, gerektiğinde müttefiklerimizi elimizdeki tüm araçlarla koruyacağız" dedi.

Dünya