'Putin'in Karadeniz'deki sarayı'nın mimarının malvarlığına el kondu

'Putin'in Karadeniz'deki sarayı'nın mimarının malvarlığına el kondu
Karadeniz kıyısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ait olduğu iddia edilen devasa yapının İtalyan mimarının malvarlığına el konduğu belirtiliyor.

İtalya'da vergi polisinin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bağlantılı bir mimarın 141 milyon euroluk malvarlığına el koyduğu belirtildi. Reuters ajansına bilgi veren bir kaynak, söz konusu ismin, Karadeniz kıyısında inşa edilen ve Putin'e ait olduğu öne sürülen tartışmalı yapını mimarı Lanfranco Cirillo olduğunu söyledi.

İtalyan vergi polisinden bugün yapılan açıklamada, kuzey kasabası Brescia'da vergi yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle "tanınmış bir profesyonelin malvarlığına el konduğu" belirtilmişti. Ancak bu kişinin ismi açıklanmamıştı.

Kamuoyu, Lanfranco Cirillo'nun ismini Karadeniz kıyısındaki İtalyan Rönesans mimarisine göndermelerde bulunan devasa yapı nedeniyle duymuştu. Rus muhalif lider Aleksey Navalni, 1.4 milyar dolara mal olduğunu öne sürdüğü bu yapının Putin'e ait olduğunu iddia etmişti. Putin ise iddiaları hiçbir zaman kabul etmedi. Bununla birlikte yapı, "Putin'in Karadeniz kıyısındaki sarayı' olarak anılageldi. (Kısa Dalga)

Dünya