Putin’in önerisi Bakan Sönmez’e de sürpriz oldu: Biz de ilk defa duyduk

Putin’in önerisi Bakan Sönmez’e de sürpriz oldu: Biz de ilk defa duyduk
Rusya Devlet Başkanı Putin’in “Türkiye’de doğalgaz merkezi kurabiliriz” şeklindeki açıklamaları, Enerji Bakanı Fatih Dönmez için de sürpriz oldu: Biz de ilk defa duymuş olduk.

Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin’in gündeme getirdiği Avrupa’ya, Karadeniz üzerinden doğalgaz sevki önerisi Türkiye için de sürpriz oldu. Enerji Bakanı Fatih Dönmez, ilk defa duyduğu bu önerinin değerlendirmeye ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Putin’in konuşmasının ardından düzenlenen bir panele katılan Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Rusya Devlet Başkanı’nın önerisine yönelik soruya şu yanıtı verdi:

“Avrupa’ya alternatif rotalardan gaz sevkiyatı konusuna gelince bunu biz de ilk defa duymuş olduk. Dolayısıyla henüz değerlendirmek için erken. Bu tip uluslararası projelerin fizibilitelerinin hazırlanması, hukuki, teknik, ticari yönlerinin masaya yatırılması gerekiyor. Ama Türkiye Rusya ile bu ve buna benzer çeşitli uluslararası projeleri zamanında gerçekleştirmiş iki partner. Türk Akım bunlardan birisi… Bunlar oturulup konuşulup değerlendirilmesi gereken hususlar.”

Ekonomi