Radikal'in 'hafızası' da silindi: Gazetenin arşiv yazılarının bulunduğu site yayından kaldırıldı

Radikal'in 'hafızası' da silindi: Gazetenin arşiv yazılarının bulunduğu site yayından kaldırıldı
Türkiye'nin yakın tarihinde iz bırakan haber, köşe yazıları ve söyleşileriyle hatırlanan Radikal gazetesinin internet arşivi Demirören Holding tarafından kaldırıldı.

Türkiye'nin yakın tarihindeki en önemli gazetelerinden biri olan ve 2014'te basılı yayınına, 2016'da da dijital yayınına son verilen Radikal gazetesinin arşivi de yayından kaldırıldı. Demirören Holding, radikal.com.tr'nin kapatılmasıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Gazetenin eski teknoloji yazarlarından Serdar Kuzuloğlu, Radikal arşivinin kaldırıldığını şu sözlerle duyurdu: "Kaç gündür (tarihe not düşme adına) yazacağım, unutuyorum. Radikal gazetesinin web sitesi de birkaç gün önce sessizce aramızdan ayrıldı. Birçok açıdan "kıymetli" bir arşiv böylece tarih oldu. http://radikal.com.tr"

Radikal arşivinin internetten kaldırılması, Türkiye'nin yakın tarihine damga vuran çok sayıda haberin yanı sıra arşiv niteliğindeki yüzlerce köşe yazısına, söyleşiye ve yazı dizisine erişilememesi anlamına geliyor. Bu kararla, sadece gazetenin değil, Radikal 2, kültür sanat ve Radikal Cumartesi başta olmak üzere eklerinin de arşivleri kaldırılmış durumda.

Arşivin yayından kaldırılması konusunda eski çalışanlara haber verilmemesi de dikkat çekti.

Radikal gazetesi son basılı yayınını Haziran 2014'de yapmıştı. Dijital yayınlarına da Mart 2016'da son verilmişti. Bununla birlikte, yayın hayatına 1996'da başlayan gazetenin arşivine internet üzerinden ulaşılabiliyordu.

Söz konusu arşiv, Demirören grubunun Doğan Yayın Holding'i satın alması sonrasında da bir süreliğine kapatılmış, tepkiler üzerine yeniden erişime açılmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem