IŞİD'den SDG güvenlik merkezine intihar saldırısı: 6 ölü

IŞİD'den SDG güvenlik merkezine intihar saldırısı: 6 ölü
SDG'nin basın sözcüsü Ferhat Şami, saldırının ardından bir intihar bombacısının öldürüldüğünü ve bir diğerinin gözaltına alındığını açıkladı.

IŞİD, Suriye'nin Rakka kentinde Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) güvenlik merkezine intiha saldırısı düzenledi.

Voa Türkçe’de yer alan habere göre, SDG komutanı Mazlum Abdi, Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, IŞİD tarafından Suriye'nin Rakka kentindeki bir güvenlik güçleri merkezine düzenlenen intihar saldırısında 6 SDG mensubunun hayatını kaybettiğini yazdı.

SDG'nin basın sözcüsü Ferhat Şami de bir intihar bombacısının öldürüldüğünü ve bir diğerinin gözaltına alındığını söyledi.

IŞİD, geçmişte ana iktidar merkezi olan Rakka da dahil olmak üzere 2014 yılında Irak ve Suriye'de geniş alanlar ele geçirdi ancak 2019'da Suriye'deki son önemli toprak parçasını da kaybettiğinden bu yana bu tür saldırılara başvuruyor.

Ocak ayında Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke kentinde SDG kontrolündeki El-Sina'a hapishanesine düzenlenen büyük bir IŞİD saldırısında örgütle bağlantılı 374 kişi ile onlarca SDG mensubu ve hapishane personeli de dahil yaklaşık 500 kişi hayatını kaybetmişti.

Dünya