Rapor: Ukrayna'da mayınlar nedeniyle en az 750 sivil öldü

Rapor: Ukrayna'da mayınlar nedeniyle en az 750 sivil öldü
İngiltere Savunma Bakanlığı'nın istihbarat raporunda, Ukrayna’da kara mayını nedeniyle 750'den fazla sivilin öldüğü belirtildi.

Rusya, geçen yılın şubat ayında Ukrayna'ya yönelik saldırı başlatmıştı. Saldırılarda iki taraftan da büyük kayıp var. Ülkede çok sayıda sivil ölümü de kayda geçti.

İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından Rusya-Ukrayna savaşına dair yayımlanan istihbarat raporunda, Ukrayna’da kara mayını kaynaklı sivil can kayıplarının yaşanmaya devam ettiği ifade edildi.

'Rusya'nın işgal ettiği bölgelerde kayıp fazla'

Bu durumdan en çok etkilenen bölgelerin daha önce Rusya tarafından işgal edilip sonrasında Ukrayna’nın geri aldığı Herson ve Harkiv olduğu belirtildi.

Raporda şöyle dendi: “Bahar aylarının gelmesi ve daha fazla insanın tarımsal faaliyetlerle uğraşmaya başlamasıyla birlikte mayın kaynaklı sivil ölümleri riski artacaktır. İşgalin başlangıcından bu yana siviller arasında 750'den fazla mayın kaynaklı can kaybı rapor edilmiştir, her sekiz can kaybından biri çocuktur. Ukrayna'nın mayınlardan temizlenmesi muhtemelen en az 10 yıl sürecektir.” (DHA)

Dünya