Rasim Ozan Kütahyalı'dan iddia: Ahmet Hakan takma isimle muhafazakar mahalleye sallıyordu

Rasim Ozan Kütahyalı'dan iddia: Ahmet Hakan takma isimle muhafazakar mahalleye sallıyordu
Rasim Ozan Kütahyalı, "İlker Başbuğ ile çok uğraştım. O uğraşmalarımdan pişman değilim. Ama hapislik bir durum kesinlikle yoktu, FETÖ kumpas kurdu" diye konuştu. Kütahyalı, "Ertuğrul Özkök, Ahmet Hakan’a ‘Ahmet Arslan’ adıyla köşe yazdırıyordu. Oradan muhafazakar mahalleye sallıyordu" dedi.

Haber Global ekranlarında yayınlanan Buket Aydın ile Yüz Yüze programına konuk olan Rasim Ozan Kütahyalı'dan bu kez İlker Başbuğ itirafı geldi. Kütahyalı daha önce Ertuğrul Özkök'e de "Kudret Köseoğlu bendim, senin üzerine oynadık" demişti.

Kütahyalı'nın son açıklamaları özetle şöyle: "Ben 2008’de köşe yazarı olarak başladığımda siyasi bir amaçla da girdim askeri vesayeti devirmek için genç bir ihtilalci olarak. O dönemde medyada iki zirve vardı. Ertuğrul Özkök ve Zafer Mutlu. Fatih Altaylı bunların çok altındaydı. Messi ve Ronaldo gibiydi. İlk olarak girdiğinde insan zirveleri hedefler. Tüm gün benle uğraşan genç gazeteciler var belgesel yapıyorlar saygı duyuyorum.

Kimse söylemedi. Ben tamamen kendim Özkök ile uğraştım. Orada Özkök’e her şeyi anlattım. Yayında öğrenmedi biliyordu. O dönem Taraf’ta da yazıyordum bir proje geldi aklıma. Rahmetli Ahmet Kekeç’e söyledim ilk. 2009’un Ekim’de başladık Aralık’ta devrildi. Bir anlamı kalmadı. Benim Türk medyasında yaptıklarımın milyonda biri değildir Kudret Köseoğlu. O dönem de Ertuğrul Özkök, Ahmet Hakan’a ‘Ahmet Arslan’ adıyla köşe yazdırıyordu. Oradan muhafazakar mahalleye sallıyordu."

'İLKER BAŞBUĞ İLE ÇOK UĞRAŞTIM, O UĞRAŞMALARIMDAN PİŞMAN DEĞİLİM'

Ben de çok ateşli, çok ihtilalci, çok sert davrandım. Kalp kırdım, gönül kırdım, insanları kırdım. O zamanlar İlker Başbuğ ile çok uğraştım. O uğraşmalarımdan pişman değilim. Ama hapislik bir durum kesinlikle yoktu, FETÖ kumpas kurdu.

Kemal Kılıçdaroğlu adaydır, hiçbir şüphe yok. Aday olmama ihtimalini görmüyorum. Mühim olan, Kemal Bey ve Tayyip Bey arasındaki yarışın barışçıl olması. İkisi de çok tecrübeli. Seçimi Kemal Bey kazanırsa gayet güzel bir devir teslim töreni olur. Tayyip Bey ana muhalefet lideri olur. Ha, Tayyip Bey'in kılına da kimse dokunamaz. "Yargılanacaksınız" iddiaları tamamen sahtedir.

'KILIÇDAROĞLU ADAY OLDUĞUNDA BAŞKA ADAYLARIN ÖNEMİ YOK Kİ'

Bir kere şu kesin, Kemal Bey aday olursa HDP aday göstermeyecek. Kemal Bey aday, bana göre alabilir. İstanbul ve Ankara'yı AK Parti kendi kendilerine mahvederek kaybetti. Kemal Bey'in aday olmaması gibi bir şey söz konusu değil, siyasi intihar olur. Mansur Yavaş aday olmaz. Son derece akıllı, uyanık bir adam ve bugünkü devlet ideolojisine birebir uyuyor. Kalifiye Türk sağcısı bir ekip o. Şu anki durumda Kemal Bey'e meydan okumayacağını bilirler. Ekrem Bey de istiyor ama bu koşullarda meydan okumaz. İnce gibi yeni bir parti kurmak gibi bir şey, Meral Akşener kendi aday olabilir mi, bilmiyorum. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu aday olduğu zaman başka adayların önemi yok ki.

Gündem