Refah kentinde açlık korkunç boyutlara geldi

Refah kentinde açlık korkunç boyutlara geldi
Filistinlilerin kaldığı Refah kentindeki bir grup gönüllü, yerinden edilerek güneye göç etmek zorunda kalan ve yiyecek bulmakta sıkıntı çeken Filistinlilere, yemek dağıttı. AA'nın yayınladığı fotoğraflar, açlık boyutunun korkunç bir aşamaya geldiğini gösteriyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları aralıksız devam ediyor.

Yaklaşık 2,3 milyon kişinin yaşadığı Gazze Şeridi'nde, yaklaşık 1,9 milyon Filistinli zorla yerinden oldu. Yerinden olanların büyük bir kısmı Gazze Şeridi'nin güneyinde Mısır sınırında yer alan Refah kentine sığındı.

aa-20240210-33672286-33672261-gazzedeki-gonulluler-yerlerinden-edilen-filistinlilere-sicak-yemek-dagitti.jpg

AA'nın geçtiği habere göre, Refah kentindeki bir grup gönüllü, yerinden edilerek güneye göç etmek zorunda kalan ve yiyecek bulmakta sıkıntı çeken Filistinlilere, yemek dağıttı.

aa-20240210-33672286-33672257-gazzedeki-gonulluler-yerlerinden-edilen-filistinlilere-sicak-yemek-dagitti.jpg

DSÖ uyarmıştı

Dünya Sağlık Örgütü, İsrail saldırıları altındaki Gazze'de herkesin aç olduğunu vurgulayarak "Çoğu açlıktan ölüyor. Yeterli gıda olmazsa daha fazla insan hastalanacak ve ölecek" açıklamasında bulunmuştu.
DSÖ iki gün önce "Gazze'de herkes aç, çoğu açlıktan ölüyor." ifadesi kullanılan paylaşımda, bulaşıcı hastalıkların yayıldığı uyarısında bulunuldu.

Paylaşımda, "Açlık, insanların hastalıklarla mücadele etme dirayetini zayıflatıyor. Yeterli gıda olmazsa daha fazla insan hastalanacak ve ölecek" açıklaması yaptı. (Kısa Dalga)

Dünya