Resmi Gazete'de yayımlandı: ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı

Resmi Gazete'de yayımlandı: ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı
2022 KPSS'de çıkan soruların bazılarının Yediiklim Yayınevi’nin deneme kitabında da yer alması iddialarının ardından ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevden alındı.

Resmi Gazete'de görevden alma kararında "Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'inci maddesi gereğinde görevden alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) bazı soruların, daha önce Yediiklim Yayınevi'nin deneme sınavında yer aldığı ortaya çıkmıştı.

ÖSYM: İDDİALAR ASILSIZ

Artan tepkiler üzerine ÖSYM sosyal medya hesabı Twitter üzerinden dün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir.

Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır.”

İNCELEME BAŞLATILMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu'na olayla ilgili inceleme talimatı vermişti. Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, çalışmalara başlandığını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ,sosyal medya hesabından, “Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz” açıklamasını yapmıştı.

HALİS AYGÜN KİMDİR?

Halis Aygün, 1968 yılında Giresun'da doğdu. 1989 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisansını 1992 yılında aynı üniversitede tamamladı. Aygün, doktorasını 1997'de London City University'de tamamladı. 1989-1993 yılları arasında KTÜ, Matematik Bölümü, Topoloji Anabilim Dalında araştırma görevlisi olan Aygün, Kocaeli Üniversitesi'nde 1998'de yardımcı doçent, 2000'de doçent ve 2006 yılında da profesör unvanını aldı. 2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi başkanı olarak göreve getirildi. (Kısa Dalga)

Gündem