Resmi Gazete'de yayınlandı: Zincir marketlere sıkı düzen geldi

Resmi Gazete'de yayınlandı: Zincir marketlere sıkı düzen geldi
Zincir mağazaların satışa sundukları ürünlere ilişkin verileri Ticaret Bakanlığı'nın sistemine aktarılması karar verildi.

Perakende Ticarette Uygulanacak İlke Ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre 200'den fazla şubesi olan gıda sektöründeki zincir mağazalar, satışa sundukları ürünler ile şubelerine ait verileri Bakanlığın belirleyeceği sisteme aktaracaklar. Aktarılan veriler ilgili kurum, kuruluş ve kamuoyuyla paylaşılabilecek.

Değişikliğin amacı ise "Perakende ticaretin etkin ve sürdürülebilir rekabet şartlarına göre yapılmasına yönelik politikaların geliştirilmesi, kamuoyunun aydınlatılması ve tüketicinin fiyat karşılaştırması yapabilmesine imkân sağlanması" olarak açıklandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte 2016'da çıkarılan Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliğe şu hükümler eklendi:

"Perakende ticaretin etkin ve sürdürülebilir rekabet şartlarına göre yapılmasına yönelik politikaların geliştirilmesi, kamuoyunun aydınlatılması ve tüketicinin fiyat karşılaştırması yapabilmesine imkân sağlanması amacıyla, gıda perakende sektöründe hızlı tüketim mallarının satışıyla iştigal eden ve şube sayısı iki yüzden fazla olan zincir mağazalar, satışa sundukları ürünler ile şubelerine ilişkin verileri Bakanlıkça belirlenen sisteme aktarmakla yükümlüdür.

Bu veriler ilgili kurum, kuruluş ve kamuoyuyla paylaşılabilir. Veri aktarımının usul ve esasları Bakanlıkça belirlenerek ilgili zincir mağazalara bildirilir.” (Kısa Dalga)

Ekonomi