Resmi veri: Deprem ve hırsızlık soruşturmalarında 60 tutuklama

Resmi veri: Deprem ve hırsızlık soruşturmalarında 60 tutuklama
Depremde yıkılan binalara dair soruşturmalarda 134 kişiye işlem yapılırken; yağma ve hırsızlık olaylarında 57 kişi tutuklandı.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık iki depremin ardından binlerce insan hayatını kaybetmiş, on binlerce kişi yaralanmıştı. Depremde çok sayıda ev yıkılmış, insanlar evsiz kalmıştı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da Adli Tıp Kurumu ziyaretinde, savcılıkların yağma ve hırsızlık olaylarına ilişkin soruşturma yürüttüğünü söyledi.

Bozdağ, bugüne kadar deprem bölgesindeki 75 hırsızlık ve yağma olayında 64 şüpheli hakkında işlem yapıldığını, 57'sinin tutuklandığını, 7 şüpheli hakkında da adli kontrol tedbire hükmedildiğini kaydetti.

Binaların yıkılması sonrası 134 kişiye işlem, 3 tutuklama

Bozdağ deprem soruşturma bürolarını kurduklarını belirterek şu bilgiyi verdi: "Sorumluluğu olduğu değerlendirilen 134 şüphelinin yıkılan binalarla ilgili hakkında işlem yapılmış. Bu şüphelilerden 3'ü tutuklandı, 7'si gözaltında. 7 şüpheli hakkında yurt dışı çıkış yasağı kondu. 114 kişinin de gözaltı çalışmaları devam etmektedir."

Bozdağ, deprem bölgesindeki davaların 2 ay süreyle durdurulduğunu ifade etti.

Adalet bakanı, Diyarbakır'da 7 binanın tamamen yıkıldığını, 3'ünün enkazının tamamen kaldırıldığını belirterek, "316 vatandaşımızın vefat ettiğini son rakam olarak verebilirim" dedi.

Kentte 810 yaralının taburcu edildiğini aktaran Bozdağ, 92 kişinin hastanede tedavi gördüğünü aktardı. Diyarbakır'da 200 bin kişi, kapalı alanlar ve çadırlarda konaklıyor. (Kısa Dalga)

Gündem