Reuters: Hamas ile Beşar Esad barışıyor

Reuters: Hamas ile Beşar Esad barışıyor
Hamas ile Şam yönetimi arasındaki ilişkilerin yeniden tesis edildiği belirtildi. Hamas liderliği, iç savaşta isyancıları destekleyerek 2012'de Şam'daki karargâhını Katar'a taşımıştı.

Müslüman Kardeşler'in Filistin kolu olan Hamas'ın, Suriye hükümetiyle ilişkilerini yeniden tesis etme karraı aldığı belirtildi. Reuters ajansı haberi, Hamas içinden iki kaynağa dayandırdı.

Hamas-Şam ilişkilerinin yeniden tesis edilmesi 10 yıl sonra bir ilk olacak. Reuters'a bilgi veren bir Hamas yetkilisi, tarafların ilişkilerin normalleşmesi için "birden fazla üst düzey görüşmeler yaptığını" söyledi. Suriyeli bir yetkili ise ilgili sorulara yanıt vermekten kaçındı.

Suriye hükümeti, iç savaştan önce İsrail'e karşı 'direniş cephesi'nin önde gelen bir üyesi olarak Hamas'a ev sahipliği yapıyordu. Ancak Hamas, 2011 yılında patlak veren iç savaşta Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın yaklaşımına karşı çıkmış ve isyancılara destek vermişti. Hamas liderliği 2012'de de Suriye'nin başkenti Şam'daki karargâhını ederek Katar'a taşınmıştı. (Kısa Dalga)

Dünya