Reuters: Sri Lanka Devlet Başkanı Rajapaksa istifa mektubunu gönderdi

Reuters: Sri Lanka Devlet Başkanı Rajapaksa istifa mektubunu gönderdi
Ekonomik buhranın tetiklediği protestolar sonrasında köşeye sıkışarak ülkeden kaçmak zorunda kalan Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın nihayet istifa ettiği belirtildi.

Sri Lanka'da sarayının ekonomik krize öfkeli protestocular tarafından basılması sonrasında 13 Temmuz'da koltuğunu bırakma vaadinde bulunan ve dün ülkeden kaçan Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın istifa mektubunu gönderdiği belirtildi.

Reuters ajansı, bir kaynağına dayandırdığı haberinde Rajapaksa'nın istifa mektubunu meclis başkanına e-posta yoluyla yoluyla duyurdu. Konuyla ilgili bilgi sahibi olduğu belirtilen kaynak, mektubun e-posta yoluyla gönderilmiş olması nedeniyle kabul edilip edilmediğinin henüz net olmadığını söyledi.

Mektubun yasal geçerliliği konusunda Başsavcılığa başvurulacağı da belirtildi.

Sri Lanka siyasetine yaklaşık 20 yıldır hakim olan Rajapaksa ailesi, döviz krizi ve kötü ekonomi yönetimi sonrasında kitlesel protestoların hedefi haline geldi. Aynı zamanda Tamil azınlıkla savaşta savaş suçlarıyla da itham edilen Gotabaya Rajapaksa, yakıt, gıda ve ilaç kıtlığının ortasında istifa çağrılarına direnmiş, kardeşleri olan maliye bakanı ile başbakanı görevden alarak koltuğuna tutunmaya çalışmıştı.

Hafta sonunda sarayının da öfkeli eylemciler basılması sonrasında ise 13 Temmuz (dün) günü istifa etme kararı aldığını duyurmuştu. Bununla birlikte Rajapaksa, devlet başkanı olarak hâlâ dokunulmazlık sahibiyken ülkeden kaçmıştı.

Önce Maldivlere giden Rajapaksa'nın, bugün Singapur'a geçtiği belirtildi. İstifa mektubu da, bu haberden sonra geldi. Reuters'a Maldivlerden konuşan yetkililer, Rajapaksa'nın Singapur'dan Suudi Arabistan'a gitmek istediğini duyurdu. (Kısa Dalga)

Dünya