Reuters: Suudi Arabistan'la swap anlaşması birkaç gün içinde yapılacak, Türkiye'ye 5 milyar dolar gelecek

Reuters:  Suudi Arabistan'la swap anlaşması birkaç gün içinde yapılacak, Türkiye'ye 5 milyar dolar gelecek
Reuters'in haberine göre Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed el-Cedaan, Suudi Arabistan'ın "birkaç gün içinde" Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na 5 milyar dolar yatıracağını söyledi.

Suudi Arabistan'ın Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'na 5 milyar dolarlık mevduat sağlayacağı iddiaları kasım ayında gündeme gelmişti. Bloomberg HT'nin Reuters'tan aktardığı haberine göre Suudi Arabistan Maliye Bakanı iki ülke arasında varılan mutabakat kapsamında 'birkaç gün içinde' TCMB'ye 5 milyar dolar yatıracaklarını açıkladı. Bakan gazetecilere verdiği demeçte, "Yakında bu işlem gerçekleşecek. Karar iki ülke arasında alındı."

Türkiye ile Suudi Arabistan ilişkileri son 10 yılda inişli çıkışlı bir seyir izlese de Türkiye'de derinleşen ekonomik krizin ardından Erdoğan iktidarı Riyad'la ilişkileri iyileştirme yoluna gitmişti. Türkiye son olarak İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin yargılama dosyasını kapatarak dosyayı Suudi Arabistan'a göndermiş, bu hamle ilişkilerde yeni bir başlangıç noktası olarak görülmüştü.

Ekonomi