Riyad'da Atatürk pankartı krizi: TFF önceden biliyor muydu?

Riyad'da Atatürk pankartı krizi: TFF önceden biliyor muydu?
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da bu akşam oynanacak olan maç öncesi "İstiklal Marşı" ve "Atatürk pankartı" krizi yaşandı. Takımlar maça çıkmadı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe’nin Başkanı Ali Koç toplantı halinde.

Takımların Atatürk tişörtleriyle sahaya çıkmasına izin verilmediği iddiası bugün öğlen saatlerinde patlak verdi. Türkiye saati ile 20.45’te gerçekleşecek maç öncesi, spor camiası büyük kriz yaşadı.


Türkiye Futbol Federasyonu, İstiklal Marşı ile ilgili "Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender'in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz" açıklaması yapmıştı. Ancak Atatürk pankartlarına ilişkin bir açıklama yapılmamıştı.
Şimdi gözler net bir açıklama yapmayan TFF’ye döndü.

TFF Suudilerle maç programına dair hangi ilkeler üzerinde anlaştı? TFF böyle "Atatürk pankartları olmayacak" ve "İstiklal Marşı okunmayacak" bilgisine önceden sahip miydi?

TFF Galatasaray ve Fenerbahçe Futbol Kulüplerini bilgilendirmiş miydi? Dursun Özbek ve Ali Koç'un bu ilkelerden haberi var mıydı? (Kısa Dalga)

Gündem