İzmir depreminde 37 kişinin yaşamını yitirdiği Rıza Bey apartmanı yeşil alan olacak

İzmir depreminde 37 kişinin yaşamını yitirdiği Rıza  Bey apartmanı yeşil alan olacak
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki 30 Ekim depreminde yıkılan, 37 kişinin hayatını kaybettiği Rıza Bey Apartmanı'nın yeşil alan olacağını, depremde hayatını kaybedenlerin hatıralarının yaşatılacağı bir mekan inşa edileceğini duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki 30 Ekim depreminde yıkılan, 37 kişinin hayatını kaybettiği Rıza Bey Apartmanı'nın yeşil alan olacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı programlar öncesinde İzmir'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, depremin büyük yıkıma uğrattığı Bayraklı bölgesinde incelemelerde bulundu. Depremzedelerle görüşüp çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Bakan Kurum, depremin simgelerinden, 37 kişinin hayatını kaybettiği Bayraklı Manavkuyu'daki Rıza Bey Apartmanı'na ilişkin de açıklama yaptı.

Bakan Kurum, yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine yeşil alan düzenlemesi yapılacağını ve depremde yaşamını yitirenlerin hatıralarının yaşatılacağı bir mekan inşa edileceğini bildirdi.

Üç çocuklarını kaybetmişlerdi

Rıza Bey Apartmanı sakinlerinden Emine Toklu Yücel ve Hüseyin Bilgin Yücel çiftinin, 3 çocukları ve 2 yakınları depremde enkaz altında kalıp hayatını kaybetmişti. Yücel çifti, çocuklarının anısIna, apartmanın yerine çocuk parkı yapılmasını istemişti. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da yaptığı açıklamalarla ailenin bu yürek burkan isteğini gündeme taşımıştı.

(ANKA)

Gündem