Rizeli taksici: Erdoğan, her şeye pembe gözlükle bakıyor

Rizeli taksici: Erdoğan, her şeye pembe gözlükle bakıyor
Rize'de çay üreticileri, esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinleyen CHP'li milletvekillerine bir taksi şoförü "Millet aç. Veresiye defteri iki tane var bende. Tayyip Erdoğan, oturmuş oradan her şeye pembe gözlükle bakıyor" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan ve Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Rize'de çay üreticileri, esnaf ve vatandaşlarla buluştu.

"REİSE KIZ DA BİZE NE KIZIYORSUN"

Milletvekili Turan Aydoğan, şoförlerle yaptığı sohbette, "Geçen sene bu zamanda kaç paraya taşıyordunuz yolcuyu? 4-5 liraya mı? Mazot 7-8 liraydı. Mazot 3 katına çıktı, sizin fiyat yüzde elli arttı" dedi. Bir şoför ise "Bizim vatandaşa desen ‘şimdi zam yapıyoruz’, 'ne gereği var' diyor bize. Ne gereği var olur mu, reise kız da bize niye kızıyorsun" diye konuştu.

Aydoğan, "Buranın bir dünya sorunu var. Çay mesela sorundu. Fiyatı açıklandı, rekolte düşük bir şekilde millet rahat verebiliyor çayı. Ama bunun dışında bir dünya sorunu var. Gelir sorunu var, ekonomik sorunları var. Ben seni dinlemeye geldim sen bana bir şey söyle. Ben, buranın milletvekili değilim ve seni dinlemeye geldim. Keşke buranın milletvekilleri de gelse benim gibi seni dinleseler. Çünkü benim maaşımı sen ödüyorsun. Ben, TBMM’de senin ödediğin vergiden maaş alıyorum. Geldim maaşımı hak etmeye, ne söylersen söyle" dedi.

"ERDOĞAN HER ŞEYE PEMBE GÖZLÜKLERLE BAKIYOR"

Salarha beldesindeki bir taksici de şunları söyledi:

"Bu ekonomik şartlarda, ben ticari taksiciyim, ben bu arabayı nasıl yürüteyim? Yetkililere seslenmek istiyorum; bu arabanın burada durması benim kârıma. Üç gün önce 24 liradan aldık, bir gün sonra 25 liradan aldık, bir gün aradan geçti 26 liradan aldık. Nereye dokunsak elimizde kalıyor. Adımımızı atmaya korkuyoruz ki nereden bir ekonomik kriz gelecek bize. Yazık günah, her şeyi gül pembe görüyorlar. Millet aç. Veresiye defteri iki tane var bende. Adamın cebinde parası yok, mecbur gidecek işine gücüne. Adam kıştan çıkmış, aç çıkmış. Üzülerek söylüyorum, hadi Allah’a şükür bizim ekmeğimiz var yiyoruz, olmayanlar ne yiyecek? Hiç sosyal güvencesi olmayanlar ne yiyecek? Tayyip Erdoğan, oturmuş oradan her şeye pembe gözlükle bakıyor. Millet yaşıyor ya bir in, çıkar ceketini kravatını bir in sahneye, bir bak bu milletin nesi var nesi yok." (ANKA)

Ekonomi