Rizeli vatandaştan Erdoğan'a: Kim inanır ona?

Rizeli vatandaştan Erdoğan'a: Kim inanır ona?
Erdoğan'ın ekonomiye yönelik halkı sakinleştirmeye ve toplumda hissedilen enflasyon algısını kırmaya yönelik sözlerine vatandaşların tepkisi ise dikkat çekici. Bir sokak röportajı konuşan AKP'li aile '' Kesinlikle inanmıyorum. Yalanıyla , dolanıyla 20 sene geldi. 'Rizeli olduğunu ifade eden yurttaşlar 'Köydeki adam bile inanmaz ona ' sözleriyle yanıt verdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ramazan ayının bitişinde yayımlamış olduğu bayram mesajında ekonomi vurgusu yapmış ve enflasyonun en kısa sürede düşürüleceğini ifade etmişti.

Yurttaş Tv mikrofonlarına 'Erdoğan'ın enflasyonun düşüşe geçecek sözlerine ' üzerine konuşan ve Rizeli olduğunu vurgusunu yapan yurttaştan konuşmasında şu ifadelerle Erdoğan'a seslendi.

''Kim inanır ona''

''İnanmıyorum. Bir Rizeli olarak kesinlikle inanmıyorum. Yalan ile dolan ile yirmi sene geldik. Bakın, köylü adam bile inanmaz ya bırakın.
Kim inanır ona ya?
Altı aylık evli kızımı yanıma aldım. Evini bozdum. Söylerken ağlamam geliyor. Altı aylık evli kızımın evinin eşyasını sattık, yanımıza aldık.

''Bunu izletin''

''Bunu bir düşün ki ne demek. Tayyip de düşünsün, bunu da izlettin !

Bir aileden on tane bir şirkete gireceğine her aileden bir tane iki tane girsin bizimkiler de girsin çalışsın. Sokağa çıkmadıkça kimse anlamaz bir şey yani.
Tamam, sokakta kalabalık var. Sokakta kalabalık var ama insan mecburiyetten alıyor biraz , ihtiyaç ne yapsın? Çıplak mı gezecek? Az mı gezsin?

''10 bin lirayı biz verelim Tayyip bey geçinsin''

Yapacak bir şey yok. On yedi milyar asgari ücret alıyor. Adam on beş milyar kira veriyor. 10 bin lirayı biz Tayyibe verelim o bir ay bir geçinsin. Bakalım ne yapıyor. Bu söylediklerim var ya. Hepsini yaşıyorum.
Çocuğu iki kızım vardı, ikisini de okuttum.
Benim eşim de güvenlik görevlisi, başka bir gelirim yoktu. Okuttum, uğraştım bir anne baba olarak ama geleceği yok çocukların '' ifadelerini kullandı.
(Kısa Dalga)

Gündem