Robot hakemler geliyor

Robot hakemler geliyor
FIFA, daha önce deneme amaçlı kullandığı robot yardımcı hakemleri, Katar'daki Dünya Kupası'ndan itibaren kalıcı olarak devreye sokuyor.

FIFA, futbol dünyasına büyük bir yenilik getirmeyi planlıyor. Daha önce deneme amaçlı kullanılan robot yardımcı hakemlerin, 21 Kasım-18 Aralık tarihlerinde arasında Katar'da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası'yla birlikte kalıcı hale getirilmesi bekleniyor.

Dohanews'in haberine göre FIFA, 2022 Katar Dünya Kupası’yla birlikte sistemi ilk kez büyük bir turnuvada devreye sokacak. Sonrasında sistem kalıcı olacak. Bu sistemde hata olmaması için her oyuncunun 29 vücut noktası 10 gelişmiş kamerayla işaretlenecek. Sistem, saniyede 50 kare ile oyuncuları tüm uzuvlarıyla anlık olarak takip edecek.

ALTI KADIN HAKEM GÖREV YAPACAK

Öte yandan Katar'da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası'nda bir ilk daha yaşanacak. 21 Kasım-18 Aralık tarihleri arasında Katar’da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası’nda üç kadın hakem ve üç yardımcı hakem yer alacak. Fransa’dan Stephanie Frappart, Ruanda’dan Salima Mukasanga ve Japon Yoshimi Yamashita’nın yanı sıra yardımcı hakemler Brezilya’dan Neuza Back, Meksika’dan Karen Diaz Medina ve Amerikalı Kathryn Nesbitt görev alacak.

2022 FIFA DÜNYA KUPASI NE ZAMAN?

2022 FIFA Dünya Kupası, 21 Kasım - 18 Aralık 2022 tarihleri arasında Katar'da düzenlenecek. Turnuva, Katar'da yaz sıcaklığının yüksek olması nedeniyle yaz aylarında değil, Kasım ve Aralık'ta gerçekleşecek. Turnuvadaki maçlar, 5 farklı şehirde ve 8 farklı stadyumda oynanacak. Türkiye'de 2022 Dünya Kupası maçları TRT 1 ve TRT Spor'da yayınlanacak.

Spor